Srdce s láskou darované 2020

14. února 2020

Letošní ročník akce „Srdce s láskou darované“ jsme se rozhodli pojmout po zvířecím. Děti 4. ročníku základní školy přišly s návrhem, koho letos obdarovat. Společně si vybraly, že pomůžou zvířátkům. Paní učitelka s paní asistentkou jim tedy vybraly organizace, které by mohly obdarovat. Děti se jednoznačně dohodly, že obdarují soukromý útulek v Ostravě- Heřmanicích, o který se stará paní Synková.
Nápad koho, byl daný, teď ale bylo za úkol vymyslet, jak bude pomoc vypadat. Žáci se domluvili, že donesou určitou částku, za kterou pak nakoupí pamlsky pro pejsky, aby se i pejsci měli dobře. Za vybranou částku byly zakoupeny pamlsky, které pak společně děti „nabalíčkovaly“, aby každý pejsek měl svůj balíček. Na ty pak přivázaly vyrobené pacičky, na které napsaly přání pejskům. Kromě dobrých pamlsků děti také přinesly staré plyšáky, aby si pejsci mohli také s něčím hrát, ne jenom mlsat.
Balíčky jsme společně přilepili na vyrobené srdíčko z kartonu. Srdíčko jsem pak s paní asistentkou 22. ledna 2020  odvezla paní Synkové z Heřmanic. U branky nás přivítala tlupa pejsků, o které se paní sama stará. Celkem má paní Synková na starost 28 pejsků a 7 koček. Nejstarší čtyřnohý kamarád má 17let. Pejsci měli z pamlsků takovou radost, že si balíčky sami trhali ze srdíčka.
Jsme moc rádi, že jsme se i letos mohli zapojit do tohoto projektu a udělat někomu radost. Neboť dělat někomu radost je jedna z věcí, která nemusí nic stát a přece potěší, i když je jen malá.

 
Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5
Foto 6

Všechny fotografie z galerie Srdce s láskou darované

Přehled dalších článků | Autor: Mgr. Kristýna Ožanová | Počet přečtení: 696x


Další informace

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

Základní škola
Ostrava Gajdošova, p.o.

Gajdošova 9/388,
702 00 Ostrava

IČ: 61989088
tel.:     596 627 610
fax.:    596 634 126    
ID datové schránky: ma6mqrz

Více informací