Den zdraví pro mateřské školy 2014

7. prosince 2014

Náš školní projekt „I naše děti umí zachránit lidský život“ přibližuje dětem pravidla první pomoci a základního zdravotnického ošetření. V červnu pořádáme pro žáky 3. ročníků ostravských škol soutěž v první pomoci a v podzimních měsících navštěvujeme s naším programem mateřské školy v centru Ostravy.
Jako první jsme letos navštívili MŠ Poděbradova. Děti předškolního věku si mohou za pomoci našich žáků vyzkoušet některé dovednosti. Poslechnout si stetoskopem srdíčko, změřit si tlak, fouknout do výdechoměru, zavázat poraněnou „packu“, přenášet nemocné. Povídají si o zdravé stravě a úrazech a zkouší resuscitaci figuríny.
Všechny děti, které splnily zadané úkoly (za každý úkol získávají do „Zdravotnického průkazu“ razítko), byly odměněny drobnými cenami a „Osvědčením pana doktora Gajdošíka“.

Tato aktivita je v mateřských školách vítaná. Problematika zdraví a zdravovědy se vyskytuje v předškolním rámcovém vzdělávacím programu a tímto projektem ji pomáháme mateřským školám naplňovat.
Náš tým byl složen z „profesionálů“ IX. ročníku pod vedením Mgr. Jany Dvořákové, který se již pět let věnuje této problematice.
Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5
Foto 6
Foto 7
Foto 8
Foto 9
Foto 10

Všechny fotografie z galerie Den zdraví

Přehled dalších článků | Autor: Mgr. Jana Dvořáková | Počet přečtení: 1332x


Další informace

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

Základní škola
Ostrava Gajdošova, p.o.

Gajdošova 9/388,
702 00 Ostrava

IČ: 61989088
tel.:     596 627 610
fax.:    596 634 126    
ID datové schránky: ma6mqrz

Více informací