Noc s Andersenem 2012

11. dubna 2012

Tak zase nám ten rok rychle utekl a byla tady další „ Noc s Andersenem“. Ani letos jsme nezůstali pozadu a připojili se do této velké světové akce. Letos byla Noc věnována loutkaři, ilustrátorovi, malíři, filmaři a spisovateli v jedné osobě – Jiřímu Trnkovi. Ten by se letos dožil 100let.

Na akci se děti moc těšily a musely bojovat, nebyla zadarmo. Podmínkou bylo pěkné kamarádské chování, plnění školních úkolů a práce ve vyučování. Motivace byla pro děti obrovská, všichni chtěli alespoň jednou spát ve škole. Nakonec vše dopadlo dobře a účast byla veliká. V některých třídách se mačkalo 15 dětí. Atmosféra byla úžasná a po 18 hodině to vypuklo.

Program byl bohatý. Nejdříve se děti vybalily a připravily si věci na spaní, pak byla večeře, kterou nám připravily maminky. Ty byly opravdu skvělé a napekly spoustu dobrot. Patří jim náš dík! Následovala část v počítačové učebně - hodina J. Trnky na interaktivní tabuli. Děti se dozvěděly vše
o tomto všestranném umělci a shlédly ukázku filmu „Robinson“. Následovalo hledání pokladu, plnění indicií, skládání puzzlí a čtení na dobrou noc.

Ráno si děti vyzvedli rodiče. A děti mají zase o jeden nezapomenutelný zážitek více!

Přehled dalších článků | Autor: Mgr. Margit Lazarová | Počet přečtení: 1070x


Další informace

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

Základní škola
Ostrava Gajdošova, p.o.

Gajdošova 9/388,
702 00 Ostrava

IČ: 61989088
tel.:     596 627 610
fax.:    596 634 126    
ID datové schránky: ma6mqrz

Více informací